Vanaf 19 mei 2021 kunt u weer reserveren.

Squash op 1,5 meter!!! Het kan en is soms moeilijker dan gewoon squashen.

youtu.be/2YCbY-dfR5M


SQUASH
Squash is door verschillende wetenschappers uitgeroepen als gezondste sport ter wereld waar je gemiddeld 600 calorieën per uur mee verbrandt en je zowel kracht- als cardio combineert. Heb jij het weleens geprobeerd? Jong, oud, fit of minder fit, iedereen kan het!

Je kunt bij ons squashen op een van de twee banen en gezellig een drankje na doen in onze horeca.

Onze squashbaan is toegankelijk voor leden en niet-leden. En mocht je geen squashracket hebben, dan kun je gebruik maken van onze racketverhuur.

Prijzen squash

Squash abonnement onbeperkt reserveren in een week. (1 per dag)

– 1 Jaar abonnement: € 25,- per maand, per persoon.

- 6 maanden abonnement € 30,- per maand, per persoon.

- Losse verhuur € 20,= per 45 minuten.


Reserveren kan alleen online, NIET telefonisch.

U kunt online reserveren (tot 8 dagen van te voren) als u HIER klikt.


Zoekt u een squashmaatje (M/V) registreer op www.sportpartner.nl of www.sportmaatje.net
en zoek daar uw maatje.


Squash is een racketspel dat door twee personen in een gesloten ruimte wordt gespeeld en een klein beetje vergelijkbaar is met het tennisspel, althans in zoverre dat de spelers hier niet tegenover elkaar staan maar naast elkaar en gebruik kunnen maken van muren en de glaswand (ook speelveld). Er is dan ook geen net gespannen en de (zachte) bal wordt steeds tegen de tegenover-liggende wand gespeeld.


Beschrijving van het spel

De ruimte waar squash in gespeeld wordt heeft een vloeroppervlakte van 6,4 bij 9,75 meter en is volledig door muren omgeven, meestal is de achtermuur van glas.

Alleen de serveerder kan scoren. Als deze een rally wint krijgt deze een punt. Degene die het eerst 9 punten heeft wint de game. Wanneer er echter sprake is van een gelijke stand van 8-8 dan mag de ontvanger kiezen om tot 9 of tot 10 punten te spelen. Een spel loopt over meerdere, meestal drie of vijf, gewonnen games.

Bij een serveerwissel, of bij de start van een nieuwe game, mag de serveerder het serveervak kiezen. Na iedere service moet er van serveervak gewisseld worden. Bij het serveren moet de serveerder met minstens 1 voet in het serveervak staan, en de bal moet zo gespeeld worden dat deze in eerste instantie de voormuur raakt tussen de servicelijn en de bovenste uitlijn. Daarna moet de bal, al dan niet via een zijmuur, in de helft van de tegenstander terechtkomen. Er mag zowel bovenhands als onderhands worden geserveerd.

Voordat de bal teruggeslagen wordt mag deze eenmaal de grond raken. De bal moet na de slag de achterwand raken boven de onderste lijn, zonder eerst de grond te raken. In tegenstelling tot veel andere sporten mag de bal de lijn niet raken. Het raken van de lijn wordt als fout gerekend.

Wat neem ik mee ?

Als je gaat squashen, zijn er een aantal kledingvoorschriften waar je rekening mee dient te houden. Behalve sportschoenen met een lichtgekleurde, niet afgevende rubberzool is alleen het gebruik van de zogenaamde 'non-marking bal' (zwarte ballen) toegestaan. Deze ballen zijn bij de receptie verkrijgbaar. Behalve een handdoek (als je squasht, zal je doorgaans behoorlijk transpireren!) wordt het dragen van witte en/of lichtgekleurde kleding geadviseerd. En niet te vergeten natuurlijk je squashracket! Tevens adviseren we je gebruik te maken van een 'squashbril' (eventueel te koop bij de receptie). Voor de huur of koop van een racket kan je terecht bij de receptie. Ballen worden alleen verkocht.

Checklist:

-Squashschoenen (met niet afgevende rubberzool)
-squashballen (kan je ook kopen bij de receptie)
-Handdoek
-Witte of lichtgeleurde sportbroek, t-shirt en -sportsokkenSquashracket (kun je ook huren bij de receptie)


Klein stukje Geschiedenis

Dat squash zou ontstaan zijn rond 1830 in de kostschool van Harrow, Engeland, is de meest gehoorde versie, al circuleren er meerdere versies over het ontstaan. Toch speelt deze kostschool een zeer belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van squash, en zijn er in 1864 de eerste squashbanen gebouwd. Met de kolonisatie van landen zoals Egypte en India (+ Pakistan) hebben de Britten de sport over de wereld verspreid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze landen squashlegendes hebben voortgebracht zoals de Khan-clan. Sterke squashlanden zijn: Engeland, Australië en in toenemende mate Egypte, Frankrijk en Maleisië.Squash Links
Squash links World Squash Federation: http://www.worldsquash.org
Squash Bond Nederland: http://www.squash.nl
Professional Squash Association: http://www.psa-squash.com
Vlaamse Squashfederatie: http://www.vsf.be

ATTENTIE alle squashers !

ALLE ZWARTE SCHOENZOLEN ZIJN VERBODEN !

Het is bij Fit-n-Squash Rijen NIET toegestaan om met zwarte zolen van welke makelij dan ook, te squashen. Squashers met zwart gezoolde schoenen zullen dan ook vanaf heden de toegang tot de squashzalen worden geweigerd. Alleen spekzolen zijn nog toegestaan. Meegenomen (bron) water en ( sport/fris ) dranken zijn niet toegestaan.