Spinning® lessen

Voor de buitenfietsers
De bikes hebben SPD en Toeclips.


TRAINEN OP HARTSLAG

Een aantal Spinners hebben het al eens gedaan of doen het nog steeds, elke les, Spinning met een hartslagmeter.

Het is doelgericht, uitdagend en veilig tegelijk. Iedereen kan meedoen aan een Spinningles als je een hartslagmeter om hebt. Want getraind of ongetraind, je traint op een bepaald % van je maximale hartslag. Daardoor kunnen mensen van alle sportieve niveaus in 1 les samenwerken.

Met ons nieuwe systeem zie je de hartslag van iedere deelnemer op een groot scherm tijdens de les. Na de les krijg je jouw eigen trainingsuitslag per email toegestuurd.  Gemiddelde hartslag, maximale hartslag en het aantal kilocalorieën dat je hebt verbrand zijn onderdeel van het schema.

De instructeur bereidt een les voor waarbij niet alleen de fietstechniek wordt aangegeven (klimmen, vlakke weg, zittend of staand), maar ook op welk hartslag percentage de intensiteit moet zijn. Op het scherm kun je precies zien of je in de juiste trainingszone zit.

Meedoen kan door een eenmalige aanschaf van een Polar H7 borstband . De sensor wordt aan jouw persoonlijke gegevens gekoppeld, in een speciaal hiervoor ontwikkeld programma. Je hebt hier zelf geen omkijken naar. Zodra wij je hebben ingevoerd in ons systeem , herkent het systeem jouw hartslag zodra je de Spinningruimte in komt. We gaan dit systeem tevens in alle groepslessen gebruiken en jouw Trainer kan hier ook gebruik van maken tijdens jouw trainingen. Overleg met jouw trainer wanneer hij gaat starten met dit systeem, zodat je gebruik kunt maken  als je een sensor wilt kopen.

Deze H7 borstband (sensor) werkt ook op al onze cardio-apparatuur, op de Polar F-serie hartslagmeters/horloges en met de app Polar Beat voor de iPhone vanaf 4S en Android 4.3. Dus je kunt hem op meerdere manieren gebruiken.

Deelnemen aan trainen op hartslag is niet verplicht. Het is echter een nog effectievere manier van trainen.