Spinning®

TRAINEN OP HARTSLAG

Een aantal Spinners hebben het al eens gedaan of doen het nog steeds, elke les, Spinning met een hartslagmeter.

Het is doelgericht, uitdagend en veilig tegelijk. Iedereen kan meedoen aan een Spinningles als je een hartslagmeter om hebt. Want getraind of ongetraind, je traint op een bepaald % van je maximale hartslag. Daardoor kunnen mensen van alle sportieve niveaus in 1 les samenwerken.

Met ons nieuwe systeem zie je de hartslag van iedere deelnemer op een groot scherm tijdens de les.

De instructeur bereidt een les voor waarbij niet alleen de fietstechniek wordt aangegeven (klimmen, vlakke weg, zittend of staand), maar ook op welk hartslag percentage de intensiteit moet zijn. Op het scherm kun je precies zien of je in de juiste trainingszone zit.

Meedoen kan door een eenmalige aanschaf van een Polar H7 borstband . De sensor wordt aan jouw persoonlijke gegevens gekoppeld, in een speciaal hiervoor ontwikkeld programma. Je hebt hier zelf geen omkijken naar. Zodra wij je hebben ingevoerd in ons systeem , herkent het systeem jouw hartslag zodra je de Spinningruimte in komt.

Deze H7 borstband (sensor) werkt ook op al onze cardio-apparatuur, op de Polar F-serie hartslagmeters/horloges en met de app Polar Beat voor de iPhone vanaf 4S en Android 4.3. Dus je kunt hem op meerdere manieren gebruiken.

Deelnemen aan trainen op hartslag is niet verplicht. Het is echter een nog effectievere manier van trainen.


CycleMasters® Virtual Spinning

Wanneer en hoe u wilt.

De virtual cycling lessen van CycleMasters® zijn toegankelijk voor elk lid - ongeacht welk abonnement je hebt. Er zijn korte lessen van 20 minuten, maar ook extra lange lessen van wel 90 minuten. Als jij je favoriete virtuele trainer, route en tijdsduur hebt gekozen kun je zelf starten! Met deze drie cycling lessen is er voor ieder wat wils:

Beat Ride

Best of both worlds: dansen én fietsen! Op de maat van de muziek beweeg je in het zadel en doe je andere oefeningen zoals press-ups, push-backs en shoulder taps. De complete body workout voor iemand die ook nog van een feestje houdt.

Signature Ride

Lichteffect en actie! Laat je meeslepen door de lekkere beats en werk aan je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Kies zelf de duur en intensiteit van je les en move that body.

Scenic Ride

Liever een tochtje in de ‘buitenlucht’? Waan je op de Alpe d’Huez of ergens diep in de Ardennen. De routes van de Scenic Ride maken de fietservaring super realistisch terwijl je aan je conditie en kracht werkt.


Bij de virtuele spinning werken wij met AppAudio. Een gratis app op uw smartphone waarmee u de muziek van de les kunt ontvangen en beluisteren. Zoheeft u zelf de controle over het volume.

Download hier de app voor IOS of Android.

Apple                                        Android